JULEMARKEDET ER ÅPENT

Da er årets julekaker på plass i hyllene sammen med diverse julevarer, så det er bare å komme inn og kjøpe med seg hjem.

Mange av dere har etterspurt Biscotti og Amaretti-cookiesene mine, så de er med også i år. Ellers blir det ikke jul uten hjemmelagde pepperkaker eller mine nye favoritter Lakrispeppernøtter. Alle kakene kommer i cellofanposer.

Årets julekaker:

Biscotti 165 gr Kr 125,-

Amaretti-cookies 100 gr Kr 125,-

Pepperkaker 75 gr Kr 95,-

Lakrispeppernøtter 100 gr Kr 130,-

Pepperkakehjerte med sløyfe til dekor 2 pk Kr 250,-

Ellers har jeg laget Lemoncurd, og vi produserer fortløpende nye etasjefat etterhvert som de går unna. Jeg har også handlet inn diverse godsaker som egner seg både til eget bruk og som gaver: Svensk julelakris, fransk konfekt, lokalprodusert Rabarbragløgg,15 år gammel balsamicoeddik i gaveeske, pepperkakekjeks til ost, rustikke flatbrød med havsalt, oliven fra Liguria, Artisjokkhjerter mm.

Jeg pakker gjerne i gaveesker/kurver og er åpen for ønsker og innspill.

Julebuffet 2021

Det nærmer seg jul, og tradisjon tro har jeg satt sammen en frodig og fargerik julebuffet.

Jeg vil at julebuffeten min skal være et spennende alternativ til tradisjonell julemat,og som alltid har buffeten min en smak av norsk jul og Middelhavet i skjønn forening.

Det blir ikke jul på Fira uten den italienske ribberullen Porchetta, så den blir selvsagt med i år også.

I tillegg er det noe kjent og noe nytt av året. Lokale, prisvinnende produkter hører selvsagt også med!

Desserten i år er julepannacotta med frisk bringebærsaus.

Julebuffeten består av:

  • Porchetta – italienskinspirert ribberull (varm)
  • Italienske spekepølser
  • Rosmarinstekte småpoteter(varme)
  • Whiskygravet laks
  • Sennepsaus
  • Vintersalat med bla klementiner & valnøtter
  • Konrad ost fra Stavanger Ysteri (årets ost 2021)
  • Kjeks til ost
  • Fikenmarmelade
  • Appelsinmarmelade med anis
  • Rødløksmarmelade
  • Knekkebrød
  • Nybakt landbrød

Pris restaurant kr 700,- per person (min 6 personer) inkluderer:

Julebuffet, dessert & velkomstgløgg

Pris catering:

Julebuffet kr 475,- per person ( min 10 personer)

Julepannacotta m/bringebærsaus 115,- (min 6 personer)

Høsten er i gang!

Det er rett og slett helt fantastisk å være i gang igjen etter ferien!

Det har vært god gang i finværet i august med champagnesmaking, 2 vin- og matkvelder med Piemonte som tema, Afternoon Tea, Proseccolunsjer og diverse feiringer.

På cateringfronten merkes det også at verden er i ferd med å normaliseres, og utsatte feiringer kan gjennomføres. Jeg har aldri før levert så mange makroner til bryllup, navnedager, dåp og konfirmasjoner.

Det er stor pågang og jeg er nå fullbooket ut oktober. Dette gjelder både restaurant og catering.

Det skjer mye kjekt framover , og i september blir det bla 2 huskonserter med selveste Espen Hana.

Årets sommerbuffet

Jeg har satt sammen en frodig, fresh og fargerik sommerbuffet med smak av Middelhavet! Sommerens velkomstdrink er Limoncello Spritz med hjemmelaget Limoncello og dessert er Jorbærcarpaccio med kesamkrem & Amaretti cookies.

I helgen prøvesmakte vi sommerbuffeten sammen med bror og svigerinne, og alle var begeistret for årets utgave. Det er også min kjære bror Tore som har tatt alle de flotte bildene.

Sommerbuffeten består av:

  • Italienske kjøttboller
  • Pastasalat
  • Salat med ruccula, artisjokk & parmesan
  • Parmaskinke
  • Brillat Savarinost med nøtter, granateple & honning
  • Frukt
  • Aioli
  • Spanske mandler
  • Oliven
  • Rabarbramarmelade med chili
  • Ramsløksmør
  • Speltbaguetter

Pris restaurant kr 650,- pr person ( min 6 personer) inkluderer:

Limoncello Spritz, sommerbuffet og Jordbærcarpaccio med kesamkrem & Amaretti cookies

Pris catering:

Sommerbuffet kr 450,- pr person ( min 10 personer)

Jordbærcarpaccio m/kesamkrem & Amaretti cookies kr 105,- pr person ( min 6 personer)

Jeg er i gang igjen!

Forrige helg åpnet jeg restauranten etter å ha vært stengt siden før jul, og det er helt fantastisk å kunne ta imot gjester igjen.

Det er mange som allerede har booket hos meg framover. Det er jeg veldig takknemlig for og gleder meg til en travel vår med mye kjekt på programmet.

Godt nyttår!

Det ble en brutal start på det nye året etter en etterlengtet juleferie med familien.

Med nye og nødvendige smittevernregler holder jeg stengt de neste ukene. Jeg bruker tiden på å planlegge og å forberede åpning, og gleder meg til jeg igjen kan ta imot dere!

Det blir bla Afternoon Tea med Espen Hana 2 dager i februar. Lørdag 27.2. er allerede fullbooket, men det er fortsatt ledige plasser søndag 28.2. Se evt mer om arrangementet under “arrangementer” i menyen.

Så vi får bare holde ut og glede oss til bedre og lysere tider!

Ta vare på hverandre og så ses vi etterhvert.

Julebaksten er klar

Mange av dere har etterspurt julekakene mine, og jeg har nå bakt både gode gamle julefavoritter og noe nytt av året, og det dufter deilig av julebakst i huset.

Jeg er selv veldig glad i julekaker som smaker mer enn bare søtt, og har derfor tradisjon tro valgt ut sorter med spennende smaker som søt og salt lakris i skjønn forening, julekrydder, sjokolade, appelsin & mandellikør.

Kakene står nå pakket og klart i hyllene hos meg så det er bare å komme innom å kjøpe med seg hjem. I år selger jeg i tillegg deilig eplegløgg med julekrydder fra Grønvik gård, verdens søteste ingefærøl med smak av jul fra Ask, julelakris, hjemmelagde marmelader og små knekkebrød.

Meld meg gjerne på forhånd, så unngår du evt bomtur mob 45035901.

Årets julekaker:

Biscotti i gaveeske 200 gr kr 125,-

Lakrispeppernøtter 125 gr kr 115,-

Sjokoladebiscotti med appelsin 140 gr kr 95,-

Amaretti cookies 75 gr kr 75,-

Pepperkaker 75 gr kr 75,-

Årets julebuffet er klar

Julen er tiden for tradisjoner, og julebuffeten er etterhvert blitt min juletradisjon her i restauranten.

Jeg har også i år satt sammen en frodig og fargerik buffet med mye kjent og noe nytt av året. Jeg er opptatt av at buffeten min skal være et alternativ til tradisjonell julemat.

Det blir ikke jul på Fira uten den italienske ribberullen Porchetta, så den blir selvsagt med i år også. Buffeten min har som alltid en smak av jul og Middelhavet i skjønn forening.

Flotte lokale produkter hører selvsagt også med i form av bla gode oster & eplegløgg fra grønvik Gård.

Desserten i år som i fjor er en “julete” ostekake med både pepperkakesmuler og appelsin.

Julebuffeten består av:

  • Porchetta, italienskinspirert ribberull (varm)
  • Bresaola, italiensk lufttørket saltet biffilet toppet med parmesan & ruccula
  • Spekepølser fra ASK
  • Pannestekte poteter med rosmarin (varme)
  • Gravlaks med lakris & dill
  • Avokadokrem
  • Klementin – og rødløksalat
  • Lokale oster
  • Kjeks til ost
  • Fikenmarmelade
  • Valnøtter i honning
  • Portvinsmarinerte aprikoser
  • Nybakt landbrød
  • Knekkebrød

Pris restaurant kr 650,- per person ( min 6 personer ) inkluderer :

Julebuffet, velkomstgløgg og ostekake med pepperkakesmuler, appelsin & bringebær

Pris catering:

Julebuffet kr 425,- pr person ( min 10 personer)

Ostekake kr 95,- pr person ( min 6 personer)

Back in business!

I går var endelig dagen jeg har lengtet etter kommet, og jeg kunne åpne restauranten igjen. Dette er noe jeg virkelig har sett frem til, og det var faktisk enda morsommere enn jeg husket!

Jeg har rett og slett verdens beste gjester. Det igjen å høre godlyder fra stua av folk som hygger seg i gode venners lag er balsam for sjelen. Jeg startet med Proseccolunsj med tre blide vennepar. Vi var heldige og fikk en sommerlig start på lunsjen med velkomstdrink i hagen før regnet kom.

I tillegg har jeg bakt festpyntet dansk ostekake til en dame som feiret 100-årsdagen, og en festkake til en litt yngre jubilant.

Så nå er jeg virkelig i gang igjen, og gleder meg til fortsettelsen.

Det er en ny normal, og jeg tar selvfølgelig hensyn til smittevernregler, noe som bla medfører færre gjester på arrangementene mine.

GOD SOMMER!

Det har vært en spesiell vår med stengt restaurant, men med fantastisk støtte fra dere alle som har handlet både gavekort, pakker og ikke minst tapas og diverse catering har dette gått over all forventning. Tusen takk!

Nå tar jeg sommerferie og ser fram til å åpne restauranten igjen 1.august. Det blir både konserter og vinsmakinger allerede i august, og det er fortsatt ledige plasser på noe av dette.

Det kommer dessuten forfatterbesøk , vin- og ølsmaking utover høsten så det er bare å følge med framover.

Ønsker alle en strålende sommer og gleder meg til å se dere igjen til høsten!