Afternoon Tea

Jeg hadde faktisk ikke sett for meg at jeg skulle ha Afternoon Tea da jeg startet opp Fira for litt over to år siden. Men nå i dag har det blitt et innarbeidet konsept som jeg tilbyr 3-4 ganger i semesteret og som er noe av det morsomste jeg gjør! Det å gå all in i denne hyggelige engelske tradisjonen med damaskduker, stettefat, sandwich, scones, clotted cream, lemon curd, marmelade, kaker & te er en fornøyelse. Bobler hører selvsagt også med, enten i form av Cremant eller musserende eplemost. Det går også an å bestille sin egen Afternoon Tea som gruppe.(Se under priser)

Jeg kaller det Afternoon Tea med kulturelt innslag, og til nå har jeg hatt besøk av forfatterne Tore Renberg og Jack Rostøl. I tillegg har det vært konserter med musikerparet Kersti Ala-Murr og Jaak Lutsoja, Operavolume, Svein Tang Wa og Elin Furubotn.  Neste på programmet er Sandnes egen forfatter Janne Stigen Drangsholt som kommer den 29. sept.(utsolgt). Videre i høst blir det både førjulskonsert og forfatterbesøk. Info om dette kommer både på facebook og her på hjemmesiden.

Stemningsrapport fra årets sommer

Med den fantastiske sommeren vi har hatt  har det vært som å ha restaurant på sydlige breddegrader. Velkomstdrinker i hagen, solbrune og sommerkledde gjester og endel svette timer på restaurantkjøkkenet. Dette er sommeren jeg aldri vil glemme med varmerekorder, tropenetter og uavbrutt sol i ukevis, selv om jeg nå gjerne takker ja til en skikkelig omgang med  regn.

Hos meg har det vært god gang med diverse sommeravslutninger, operakonsert, feiringer og cateringoppdrag. Nå forbereder jeg høsten og er i full gang med produksjon av hjemmelagede marmelader,biscotti etc . 2 arrangementer er også på plass: Intimkonsert med Elin Furubotn 1. sept (utsolgt) og besøk av forfatter Janne Stigen Drangsholt  29.sept. Flere kjekke ting vil dukke opp etterhvert utover  høsten og jeg skal bli flinkere til å legge det ut her på bloggen i tillegg til på facebook.

Sommerbuffet

Torsdag denne uka ble sommeren offisielt åpnet her hos meg! Med stua full av flotte og blide damer testet jeg ut årets sommerbuffet. Damene var begeistret, og vi ble enige om å gå for dette. Jeg ønsker å servere fargrik & fresh mat, og har satt sammen en buffet med noen kjente og kjære elementer, samt noe nytt.

Årets sommerbuffet består av parmaskinke, italienske spekepølser, sommersalat med melon & jordbær, potetsalat med kapers & rødløk, limemarinerte laksegrillspyd med fenikkel- og mangosalat, sikorisalat fylt med eggekrem, ovnsbakte asparges, lokale oster med tilbehør og nybakt landbrød.

Sommerbuffeten serveres både her hos meg i restauranten eller den kan leveres hjem på døren.

 

Pris i restaurant er kr 550,- pr pers (min 6 personer)

Denne prisen inkl – i tillegg til buffeten – 1 stk velkomstspritz + rabarbra- og jordbærsuppe med vaniljeis til dessert.

Pris  catering er kr 395,- pr pers (min 10 personer)

Sommerkonsert & Afternoon Tea

Lørdag 2. juni kl 15.00 får jeg storfint besøk av OperaVolume som er en herlig og frodig gruppe bestående av sopranene Kersti Ala-Murr og Wibeke Wetaas, barytonen Nils Erik Steinsbø og bak klaveret Friederike Wildschutz..

Gruppen har utspring fra Operapub på Bøker og børst og har siden oppstart hatt en rekke konserter bla operakafe i konserthusets regi og Nyttårskonsert på Gaffel og Karaffel. Jeg har selv opplevd dem flere ganger og gleder meg til å få besøk!

Det blir damaskduker, stettfat, te, sandwich, scones, clotted cream, lemoncurd, kake, makroner og biscotti. Det blir også bobler i form av Cremant eller musserende eplemost.

Billettpris kr 700,- pr person for:
Eksklusiv sommerkonsert
Afternoon Tea
1 glass Cremant/ musserende Eplemost

Påmelding skjer på mail på booking@fira.no eller mobil 45035901.

Velkommen!

God påske!

Det har vært en spennende og innholdsrik vinter her i restauranten.  Jeg har bla hatt to besøk av Tore Renberg og huskonsert med Svein Tang Wa. Vi har laget dåpsmakroner, vi har feiret både 50- , 60- og 70- årsdager og hatt en rekke cateringoppdrag. Jeg har også hatt hyggelige besøk av flere generasjoner som sammen koser seg på familielunsj her hos meg.

I dag er det Proseccolunsj før jeg tar med mann, egnet proviant & påskelektyre og lader batteriene på etterlengtet hyttetur.

Framover blir det både konfirmasjoner og nye feiringer, kundekveld på Figgjo, proseccolunsjer, besøk av vinklubb, sommeravslutninger og sommerkonsert mm.

Ønsker dere alle en deilig påske og gleder meg til vi ses etterhvert!

Frodig og fargerik start på februar!

Jeg er definitivt ikke et vintermenneske og synes årets første måned har vært laaaaang, kald & mørk. Det var derfor deilig å endelig kunne komme seg over i februar og allerede kjenne at det går mot lysere tider. Det spirer i hagen, og med perleblomster, ranunkler og magnoliagreiner i stua begynner dette å lukte vår.

I restauranten har det vært herlig hektisk aktivitet hele helgen. En venninnegjeng hentet med seg pastasalat med kylling og bacon & grytebrød til Knaben. Vi har laget crostini, bruschetta og makroner til to pubgjenger.

Her i restauranten hadde jeg fredag besøk av kjekke damer i en vinforening på helaften med treretters middag med tilhørende vinpakke. Lørdagen var det tradisjon tro Proseccolunsj, denne lørdagen med 11 livlige damer som koste seg i nydelig sollys.

Innholdsrik og kjekk start på februar!

 

Storfint besøk av far til Jani, Rudi,Chessi, Beverly & Tommy Pogo

På gårsdagens Afternoon Tea hadde vi besøk av selveste Tore Renberg. Forfatteren var strålende opplagt og fortalte villig vekk om forfatterskapet sitt, hvordan han jobber og hvor han får ideene sine fra.

I høst slapp han sin tredje bok “Skada gods” om den røffe, frodige og sammensatte Hillevågsgjengen og vi fikk både opplesning fra bøkene samt hans tanker rundt bokserien. Han lovet også en fjerde bok etterhvert!

Med et engasjert og nysgjerrig publikum som hadde mange gode spørsmål til forfatteren ble dette en minnerik ettermiddag.

 

Årets julebakst er klar

Endelig er tiden kommet for deilig duft av julebakst i huset!

Jeg har nå med god hjelp av andre i husstanden produsert både gode gamle julefavoritter og noe nytt av året. Jeg er selv veldig glad i julekaker som smaker mer enn bare søtt, og har derfor valgt ut sorter med diverse spennende smaker som fks lakris, espresso, sitron & pistasj.

Kakene står nå pakket og klart i hyllene hos meg og det er bare å komme innom å kjøpe med seg hjem. Det kan lønne seg å melde meg på forhånd 45035901 så unngår du evt. bomtur.

Årets julekaker:

Pepperkaker 120 gr

Dekorerte med melisglasur og non-stop

kr 95,-

 

Pepperkakepynt 3 stk

Dekorerte hjerter & stjerner med silkebånd til juletre, greiner etc

kr 95,-

 

Lakrispeppernøtter  15 stk

Peppernøtter med salt lakrissirup & lakrispulver

kr 90,-

 

Espressosnitter  15 stk

Kakaosnitter toppet med knuste espressobønner & rørsukker

kr 90,-

 

Ingses cookies 10 stk

Klassiske cookies med sjokoladebiter

kr 75,-

 

Ingses cookies  3 stk

kr 25,- 

 

Sitron- og pistasjkjeks 10 stk

Rustikke kjeks

kr 80,-

 

Biscotti  ca 12 stk

kr 80,-

 

Proseccolunsj

Proseccolunsjene på lørdager kl 13 er populære, og mange av dere har etterhvert vært hos meg og prøvd ut dette. Jeg får også stadig spørsmål om hva denne lunsjen inneholder og hvordan det foregår. Lunsjen må bestilles på forhånd og jeg kan ta grupper fra 6 -15 personer.

Som navnet tilsier er temaet italiensk og jeg dekker et frodig lunsjbord med diverse delikatesser. Utvalget kan variere noe, men fast innslag er italienske fylte pannekaker, parmaskinke & italienske spekepølser, oster & hjemmelagede marmelader, husets capresesalat samt diverse passende tilbehør som hjemmelaget tapenade, marinerte mozzarellakuler & oliven. Det hele serveres med nybakte ciabatta & grissini & knekkebrød. Lunsjen avsluttes med dessert eller kake.

Til dette drikker man selvsagt Prosecco eller alkoholfritt alternativ hvis ønskelig.

Priser:

Proseccolunsj inkl 1 glass Prosecco  kr 435,-

Flaske Prosecco kr 500,-

Kaffe/ Te kr 30,-

Forfatterbesøk på Afternoon Tea

Jeg har hatt gleden av å illustrere flere av forfatter og Sandnespatriot Jack Rostøl sine bøker og nå er vår  tredje Sandnesbok ” Ennå ei te” ute i butikkene.

For å feire dette hadde jeg invitert Jack hjem for å fortelle historier både fra og om bøkene sine. Jack var i sitt ess og fortalte om seg selv og sitt forfatterskap. Jeg fortalte om illustrasjonene mine, og viste fram originalene fra boka.

Det ble en hyggelig lørdagsettermiddag med stua full av blide og entusiastiske tilhørere. Jeg tror ikke det blir lenge til jeg inviterer Jack tilbake!