PÅSKEPROVIANT

Det nærmer seg påske, og selv om påsken i år blir veldig annerledes enn det vi alle hadde drømt om er det likevel heldigvis lov til å kose seg som best man kan i disse uvirkelige tider.

Jeg kjenner selv på en glede over at det våres og at naturen går sin gang selv om vi er i unntakstilstand.

Jeg har satt sammen en pakke med bla noe hjemmelaget, to prisvinnende lokale oster og ellers kvalitetsprodukter som jeg håper kan gi litt påskestemning selv om det nødvendigvis må bli hjemmepåske i år.

PAKKEN BESTÅR AV:

  • 1 pk Parmaskinke
  • 1 stk Fønixost fra Stavanger Ysteri
  • 1 stk Lille Aske chevreost fra Bo Jensen
  • 1 pk Miniknekkebrød med valmuefrø
  • 1 pose sjokoladebiscotti med mandler og appelsin
  • 1 beger Lemoncurd
  • 1 box Mummitrolllakris
  • 1 box God Påske – lakris
  • 1 pk påskeservietter

Pakken koster kr 950,- inkl levering hjem på døren( utenfor Sandnes + 50,- for levering) og kan bestilles på mail: booking@fira.no eller mob 45035901.

Jeg må ha alle bestillinger innen fredag 3. april og kjører ut pakkene i begynnelsen av påskeuken .

Hyggelig start på året

Vi er allerede godt i gang med 2020, og her hos meg har vinteren vært spennende med feiringer, julebord og firmabesøk.

Afternoon Tea med Tore Renberg begynner etterhvert å bli en fast vintertradisjon og det er alltid like kjekt med besøk av blide og kunnskapsrike Tore.

Jeg har også hatt besøk av journalist og fotograf fra Stavanger Aftenblad som resulterte i en flott artikkel i Bo- magasinet og mange nye forespørsler.

Godt nyttår!

2019 har vært nok et spennende år og jeg vil takke alle dere som besøker meg , bestiller mat og ellers støtter og heier på meg så jeg kan fortsette med å gjøre det jeg liker best! Firaeventyret forsetter og jeg gleder meg til mye kjekt sammen i året som kommer.

Året ble avsluttet med min travleste julebordsesong så langt. Nå har jeg ladet opp med julefeiring med familien og så smått begynt å planlegge neste år. Jeg har allerede bestillinger og arrangementer klare og mer kommer.

2020 starter med besøk av journalist og fotograf, og resultatet vil dere forhåpentlig få se etterhvert.

Ønsker alle en strålende nyttårsfeiring og et godt nytt år!

Årets julebuffet

Mange har allerede etterspurt årets julebuffet, og jeg har nå satt sammen en frodig og fargerik buffet. Jeg er opptatt av at buffeten min skal være et alternativ til tradisjonell julemat, men likevel med smak av jul. En juletradisjon her hos meg er den italienske ribberullen Porchetta, så den blir selvsagt med i år også. Prisvinnende, norskproduserte spekepølser fra ASK og eplegløgg fra Grønvik gård blir også med videre. Nytt av året er gravlaks med avokadokrem, julesalat, fylt Bresaola, grillet brie samt nye typer marmelader.

Desserten i år er en “julete” ostekake med både pepperkakesmuler og appelsin.

Julebuffeten består av:

  • Porchetta, italienskinspirert ribberull (varm)
  • Bresaola, italiensk lufttørket saltet biffilet fyllt med parmesan & ruccula
  • Spekepølser fra ASK
  • Pannestekte poteter med rosmarin (varme)
  • Gravlaks med lakris & dill
  • Avokadokrem
  • Julesalat med rødkål, appelsin & granateple
  • Grillet brie med fersk fiken (varm)
  • Kjeks til ost
  • Fikenmarmelade
  • Klementinmarmelade
  • Syltet løk
  • Oliven
  • Nybakt landbrød
  • Knekkebrød
    Pris restaurant kr 600,- pr person (min 6 personer)

Pris restaurant inkluderer :

Julebuffet, velkomstgløgg og ostekake med pepperkakesmuler, appelsin & bringebær

 Pris catering:

Julebuffet kr 425,- pr person ( min 10 personer)

Ostekake kr 95,- pr person ( min 6 personer)

Høsten på Fira

Høsten er i full gang her hos meg, og det hele startet etter sommerferien med gullbryllupsfeiring med herlige betraktninger rundt kjærlighet og ekteskap av byens egen prisvinnende forfatter Janne Stigen Drangsholt. Fira er dessuten blitt valgt ut som månedens restaurant i august i Scanmagazine som er SAS-magasinet man finner på fly og flyplasser. Dette er selvsagt utrolig stas og en skikkelig kickstart på høsten!!

Ellers har det vært feiringer av ymse slag, og spennende cateringoppdrag som bryllupsmakroner og italiensk buffet til 90 personer. To intimkonserter med Jack Rostøl & co i The Future var også en opplevelse med fullt hus og stormende jubel.

Jeg er nå i full gang med å sette sammen årets julebuffet som jeg vil ha klar i løpet av september. Neste arrangement her hos meg er vinsmaking sammen med sommelier Hilde Halvorsen med viner fra Veneto i Italia (utsolgt) 19. september. Jeg vil også legge ut flere arrangementer utover høsten, så det er bare å følge med!

Årets sommerbuffet er klar

Jeg har satt sammen en frodig, fresh og fargerik buffet med smak av sommer! En sommerlig velkomstdrink og dessert følger også med. Jeg testet den ut på gjester i går , og det var tommel opp og full enighet om å gå for dette.

Årets sommerbuffet består av pai med røykelaks og fersk asparges, parmaskinke med melonsalat, italienske spekepølser, hjertesalat med bjørnebær og mandler, manchego & parmesan med salt kjeks og knekkebød, kickass-oliven, aioli, spanske mandler og nybakt focaccia.

Sommerbuffeten serveres her hos meg i restauranten eller den kan leveres hjem på døren.

Pris i restaurant er kr 550,- pr pers (min 6 personer)

Denne prisen inkl også 1 stk Negroni Sbagliato velkomstdrink og Panna Cotta med rabarbra- og jordbærtopping til dessert.

Pris  catering er kr 395,- pr pers (min 10 personer)

Bobler, bobler, bobler!

På lørdag kickstartet vi vårsesongen på behørlig vis med champagne- og boblesmaking i strålende solskinn.

Sommelier Hilde Halvorsen som driver Vin i vinkel og som har over 20 års erfaring i vinbransjen gav oss en uhøytidelig innføring i all verdens bobler. Vi hadde satt sammen en vårlig toretters lunsj, og gjestene smakte seg gjennom Prosecco, Cava, Cremant og Champagne sammen med maten.

Dette var en sosial og uhøytidelig måte å smake på vin på, og vi var alle enige om at dette må vi gjøre igjen!

Det går også an å melde seg på vinsmaking som gruppe. Hilde og jeg er klare for alt fra lunsj til helaften.

Vinter & vår

2019 er allerede godt i gang og her hos meg har det vært god gang i hele januar med feiringer av ymse slag, Afternoon Tea med bla besøk av radarparet Bjørn Olav Skjæveland og Per Øystein Kvindesland fra Utakt på NRK P1 sammen med Janne Stigen Drangsholt , Proseccolunsjer, firmakvelder og diverse små og store cateringoppdrag.

Framover er det også mye spennende som skjer, og det begynner å fylles opp med selskaper og bestillinger til både konfirmasjoner og bryllup.

Av arrangementer er det Tore Renberg som er først ut med forfatterbesøk 23.februar(utsolgt).

Mars starter med 2 italienske kvelder (utsolgt) med besøk av forfatter og sommelier Jon Berg som har skrevet boka ITALIA. EN MATSAFARI.

16.mars blir det huskonsert med sopran Kersti Ala-Murr og akkordeonspiller Jaak Lutsoja. De har satt opp et variert program i blandet stil, litt jazzaktig.

13. april er det nytt besøk av Sandnes egen forfatter Janne Stigen Drangsholt som denne gangen tar for seg kvinner i rockemusikken.

25.mai får jeg besøk av Ingvild Aarrestad Godeset og Per Odd Aarrestad som er far og datter og som sammen har skrevet boka AVSTANDENS NÆRVÆR.

Mer info om arrangementene finnes under arrangementer og på Firas facebookside.

Årets julekaker er klar

Endelig er tiden kommet for deilig duft av julebakst i huset!

Jeg har nå produsert både gode gamle julefavoritter og noe nytt av året. Jeg er selv veldig glad i julekaker som smaker mer enn bare søtt, og har derfor valgt ut sorter med diverse spennende smaker som fks søt og salt lakris i skjønn forening, julekrydder, kakao, sitron & appelsin.

Kakene står nå pakket og klart i hyllene hos meg og det er bare å komme innom å kjøpe med seg hjem. Det kan lønne seg å melde meg på forhånd 45035901 så unngår du evt. bomtur.

Årets julekaker:

Pepperkaker 100 gr

kr 85,-

 

Lakrispeppernøtter  150 gram

Peppernøtter med salt lakrissirup & lakrispulver

kr 95,-

 

Stjernekjeks 10 stk

Kjeks med smak av appelsin og ingefær

kr 55,-

 

Biscotti 150 gr

kr 85,-

 

Julebiscotti 150 gr

kr 95,- 

 

 

 

 

Julebuffet 2018

Årets julebuffet er nå klar! Noe vil være kjent fra fjorårets buffet, men i år har jeg vendt blikket hjemover og har flere lokale produkter. Jeg oppdager stadig nye spennende produkter både lokalt og i landet forøvrig og det er  jo ekstra stas å kunne servere kortreist mat.

Julebuffeten 2018 består av:

  • Porchetta, italienskinspirert ribberull (varm)
  • Spekeskinke fra Suldal
  • Spekepølser fra ASK
  • Timianstekte poteter (varme)
  • Rødbete- og pepperrotgravet laks
  • Sennepsaus
  • Salat med pære & karamelliserte nøtter
  • Lokale oster
  • Kjeks til ost
  • Valnøtthonning med aprikos og rosmarin
  • Marmelader
  • Rødløksmarmelade
  • Oliven
  • Hjemmelaget brød
  • Knekkebrød
    Pris restaurant kr 585,- pr person (min 6 personer)

Pris restaurant inkluderer : Julebuffet, velkomstgløgg og dessert

          Pris catering kr 395,- pr person ( min 10 personer)